U trendu

Kod Faludže ubijeno 150 boraca Islamske države

Više od 150 ekstremista Islamske države ubijeno je u vazdušnim udarima u kojima je uništeno oko 260 vozila kojima su bežali iz Faludže, javili su danas vojni izvori.

Faludžu su nedavno od ekstremista povratile iračke vojne snage.

Avioni od utorka uveče gadjaju stotine vozila koja napuštaju poslednje položaje pod kontrolom Islamske države u Faludži, saopštio je Centar za koordinaciju operacija protiv Islamske države.

Portparol koordinacionog centra rekao je da je uništeno više od 200 vozila i zaplenjena velika količina oružja i opreme. On je rekao da je najmanje 150 boraca Islamske države ubijeno.

On je govorio o prvoj seriji napada na veliki konvoj koji je se kretao pustinjom južno od Faludže prema oblastima još pod kontrolom ekstremista blizu sirijske granice.

Najmanje još 60 drugih vozila uništeno je u udarima iračkih i aviona medjunarodne koalicije predvodjene SAD, na konvoj severozapadno od Faludže, rekao je za Frans pres portparol Operacionalne komande u zapadnoj iračkoj provinciji Al Anbar.

On nije mogao da precizira koliko je džihadista ubijeno u tim udarima.

Medjunarodna koalicija sprovela je stotine avio-napada poslednjih nedelja da podrži iračke snage i njihovu operaciju da povrati Faludžu, poslednje uporište Islamske države u provinciji Al Anbar. Iračke vlasti su u nedelju saopštile da su potpuno oslobodile taj grad koji je bio pod kontrolom ekstremista od januara 2014.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.