U trendu

Kogler: Prihvaćen predlog Zelenih, ne napuštamo Vladu

BEČ – Lider stranke Zelenih i vicekancelar Verner Kogler pozdravio je ostavku Sebastijana Kurca na mesto kancelara i najavio da će njegova stranka nastaviti koaliciju sa Narodnom partijom Austrije (OVP).

„Odluka o ostavci je ispravna za dalji rad Vlade u korist zemlje. Imamo zajedničku odgovornost da garantujemo stabilnost“, poručio je Kogler na vanrednoj pres konferenciji.

On je istakao da je OVP izabrala varijantu koju su predložili Zeleni.

Kogler je do sada u više navrata zahtevao da se Kurc povuče sa mesta kancelara, jer smatra da zbog istrage koja se vodi protiv njega ne može da obavlja svoje zadatke.

„To znači, nastavljamo rad u Vladi, jer želimo da realizujemo sve što smo započeli, a tako i socijalno-ekološku poresku reformu“, rekao je on.

Kogler je preneo da je o tome već razgovarao sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom, Kurcom, kao i dosadašnjim ministrom spoljnih poslova Aleksanderom Šalenbergom, sa kojim će se danas sastati, a koga je Kurc predložio za novog kancelara.

Opozicija, pre svega Socijaldemokratska partija Austrije (SPO), reagovala je sa negodovanjem zbog odluke Zelenih o nastavku koalicije sa narodnjacima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.