U trendu

Koliko je Hilari „teška?“

Pretendentkinja za nominaciju Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton objavila je u utorak podatke o svojim prihodima u 2015. godini, koji pokazuju da je ona pre početka predsedničke kampanje zaradila više od od 6,5 miliona dolara.

Klintonova je zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjige „Teške odluke“, kao i još oko 1,5 miliona dolara na ime honorara za držanje predavanja, prenela je agencija AP.

Dokumenti o zaradi koje je Klintonova kao kandidatkinja u predizbornoj trci u SAD predala Federalnoj izbornoj komisiji su pokazali da ona većinu svog ličnog bogatstva drži u investicionom fondu „Vangard 500“, kao i da poseduje račun kod banke „JP Morgan“, čija vrednost iznosi pet do 25 miliona dolara.

Pored toga, dokumenti pokazuju i da njen suprug, bivši američki predsednik Bil Klinton, tokom 2015. godine zaradio više od pet miliona dolara od držanja govora i predavanja.

Klintonova je predala izveštaj o zaradi nakon što je favorit za nominaciju Republikanaca Donald Tramp predao svoj izveštaj, koji je pokazao da njegovo lično bogatstvo iznosi deset milijardi dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.