Koliko je Hilari „teška?“

Pretendentkinja za nominaciju Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton objavila je u utorak podatke o svojim prihodima u 2015. godini, koji pokazuju da je ona pre početka predsedničke kampanje zaradila više od od 6,5 miliona dolara.

Foto: Beta

Foto: Beta

Klintonova je zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjige „Teške odluke“, kao i još oko 1,5 miliona dolara na ime honorara za držanje predavanja, prenela je agencija AP.

Dokumenti o zaradi koje je Klintonova kao kandidatkinja u predizbornoj trci u SAD predala Federalnoj izbornoj komisiji su pokazali da ona većinu svog ličnog bogatstva drži u investicionom fondu „Vangard 500“, kao i da poseduje račun kod banke „JP Morgan“, čija vrednost iznosi pet do 25 miliona dolara.

Pored toga, dokumenti pokazuju i da njen suprug, bivši američki predsednik Bil Klinton, tokom 2015. godine zaradio više od pet miliona dolara od držanja govora i predavanja.

Klintonova je predala izveštaj o zaradi nakon što je favorit za nominaciju Republikanaca Donald Tramp predao svoj izveštaj, koji je pokazao da njegovo lično bogatstvo iznosi deset milijardi dolara.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar