Komarica: Dobrota je u stanju da nadvlada zlo

BANJALUKA – Banjaučki biskup Franjo Komarica čestao je predstojeći Uskrs, koji katolici obeležavaju u nedelju, porukom da je dobrota u stanju da nadvlada zlo, da je život jači od smrti, a ljubav Božja moćnija od svih grehova celog sveta.

Komarica je u uskršnjoj poruci rekao da je tokom proteklih 30, izuzetno dramatičnih, godina rata i posleratnog perioda iskusio da, kako je rekao, „onaj ko želi da bude istinski mirotvorac“ u jednom svetu, odnosno životnom okruženju, u kojem vladaju egoisti, izrabljivači i ugnjetači ljudi i naroda, kao i oni koji preziru Boga i čoveka i grešnike svake vrste, taj u nesebičnoj ljubvi treba da bude dosledan i ide do krajnjih granica.

U poslednjoj uskršnjoj poruci pred odlazak u penziju, Komarica je „braći u veri“ ostavio svojevrsni testament da nikada ne zaborave koji su im koreni životnog stabla i, kako je naveo, „kojega ste i kakvog ste stabla grane“.

„Vaše stablo, koje uprkos svim burama, olujama, gromovima i požarima, opstaje već 2.000 godina jeste Hristova Crkva. Na tom neuništivom stablu vi imate zadatak da budete plodne grane“, naveo biskup banjalučki.

Dodao je da svi, zajedno s drugim ljudima i narodima oko njih, proživljavaju vreme promena i kriza.

“Kao što su često u prošlosti naši preci uspevali, tako ćete i vi uspeti sve sadašnje nevolje uspešno prebroditi uz pomoć one duhovne energije koja dolazi iz neiscrpnog, snažnog vrela Hristovog Jevanđelja“, naveo je i dodao:

„Međusobno se volite i budite solidarni jedni s drugima! Držite se dalje od svakog oblika ogorčene uskogrudnosti i netrpeljivosti…“, objavljeno je na Informativnoj katoličkoj agenciji BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.