U trendu

Kompanija Meta uklanja sa Fejsbuka sadržaje koji podržavaju nerede u Brazilu

BRAZILIJA – Kompanija Meta koja je vlasnik Fejsbuka uklanja sve sadržaje na ovoj društvenoj mreži koji podržavaju jučerašnje nemire u Brazilu, izjavio je danas portparol Mete.

„Pre izbora u oktobru označili smo Brazil kao zemlju privremenog visokog rizika uklanjali smo sadržaje koji pozivaju na oružanu pobunu ili nasile upade u Kongres, predsedničku palatu i druge zgrade vlade“, rekao je portparol Mete, prenosi Rojters.

Dodao je da kompanija aktivno prati situaciju i da će i dalje uklanjati sadržaje koji podržavaju akt nasilja.

Luiz Ignacio Lula Da Silva je prošle godine u oktobru u drugom izbornom krugu predsedničkih izborau Brazilu tesno pobedio dotadašnjeg predsednika Bolsonara za oko jedan odsto glasova.

Prema zvaničnim rezultatima Lula je osvojio 50,9 odsto glasova, a Bolsonaro 49,15.

Nakon toga počinju protestna okupljanja Bolsonarovih pristalica ispred vojnih baza širom Brazila i apeli da se izvrši vojna intervencija, a Lula spreči da ponovo preuzme predsedničku funkciju.

Desetine hiljada Bolsonarovih pristalica napale su u nedelju zgrade federalne vlade i predsedničku palatu, a Da Silva, koji nije bio u Braziliji u trenutku izbijanja nereda, okrivio je Bolsonara za haos i najavio da će svi umešaniu nerede biti kažnjeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.