U trendu

Komšić: Dodikova izjava neprimerena i nediplomatska

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, ocenio je, po povratku iz Londona, gde je prisustvovao komemoraciji nekadašnjem visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu, da je izjava njegovog srpskog kolege, Milorada Dodika, tim povodom bila neprimerena I nediplomatska.

Dodik je ranije izjavio da da je Ešdaun u BiH ostao upamćen kao, kako je rekao, “međunarodni prestupnik”, koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte, te da Komšić u London nije otišao u ime Predsedništva BiH.

Komšić smatra da se takvom izjavom Dodik, kako je kazao, poneo neprimereno I nediplomatski prema Britaniji i pokojnom lordu Ešdaunu.

“To nije dobro. Međutim, kada je reč o samom karakteru posete, tu nema ništa sporno. Članovi Predsedništva BiH, osim zvaničnih, imaju i radne posete”, rekao je Komšić, koji u Predsedništvu BiH predstavlja Hrvate, a izabran je glasovima Bošnjaka.

Pri tom, naglašava da je Dodik tu mogućnost iskoristio da posećuje bivšeg vicekancelara Austrije, tada predsednika krajnje desničarske Slobodarske partije Hajnca Kristijana Štrahea, koji je zbog afere bio primoran da podnese ostavku.

“Ko će znati zašto mu smeta moja poseta Britanij”, rekao je Komšić.

(Tanjug)

Napišite komentar