U trendu

Konašenkov: Ruske snage PVO oborile dva UKR Mi-8 i Su-25

MOSKVA – Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su dva ukrajinska helikoptera Mi-8 i avion Su-25 u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

„Protivvazdušna odbrana u blizini naselja Nikolskoje u DNR uništila je ukrajinski avion Su-25. Dva ukrajinska helikoptera Mi-8 oborena su u oblastima naselja Kirovsk i Konstantinovka u DNR“, rekao je Konašenkov, a prenosi agencija TAS S.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane je rekao da su ruske oružane snage potisnule oružane snage Ukrajine u području Kupjanska, a da se gubici Kijeva procenjuju na oko 250 vojnika i militanata.

„U pravcu Kupjanska, neprijatelj sa snagama do dve bataljonske taktičke grupe pojačane stranim plaćenicima, izveo je sedam neuspešnih napada na položaje ruskih snaga u oblastima naselja Prvoštravnjevo, Orljanka, Tabajevka i Berestovoe u Harkovskoj oblasti.
Ruske snage su artiljerijskom vatrom, vazdušnim udarima i aktivnim dejstvima uspele da potisnu ukrajinske jedinice na početne položaje“, rekao je Konašenkov.

Takođe, kako je dodao, ruske snage su zauzele brojna uporišta u pravcu južnog Donjecka.

„U pravcu južnog Donjecka ruske snage su tokom ofanzive uništile neprijateljske snage u oblastima Novomihailovka i Vladimirovka u DNR, i zauzele niz uporišta“, rekao je Konašenkov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar