U trendu

Konašenkov: Vazdušno-kosmičke snage oborile ukrajinski Su-25

MOSKVA – Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su ukrajinski Su-25 iznad samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), rekao je danas novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je kazao da su ruske trupe uništile tri ukrajinske diverzantske grupe u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), preneo je TAS S.

Ruske oružane snage izvele su udar na centar za privremeno razmeštanje ukrajinske nacionalističke formacije u DNR, naveo je Konašenkov.

„Na Donjeckom frontu ruske trupe uspešno napreduju u blizini grada Artjomovska u Donjeckoj Narodnoj Republici“, istakao je on.

Ruske trupe su presrele pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da ih napadnu u blizini naselja Kuzjomovka na Kupjanskom frontu, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane.

„Na Kupjanskom frontu, dejstvom avijacije, artiljerije, tenkova i teških sistema na ukrajinske položaje u blizini naselja Novoselovsko, osujećen je pokušaj neprijatelja da napadnu u pravcu lokaliteta Kuzjomovka u Luganskoj Narodnoj Republici“, rekao je Konašenkov.

Ruske trupe su odbile sve napade ukrajinskih oružanih snaga na frontu Krasni Liman, pri čemu su gubici protivnika iznosili više od 80 žrtava, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar