U trendu

Konjević: Sastavljanje vlade se pretvorilo u cirkus

PODGORICA – Poredsednik opozicione parlamentarne Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević ocenio danas da se sastavljanje vlade pretvara u cirkus i da tome najviše doprinosi sam mandatar Dritan Abazović.

Konjević je pozvao Abazovića da, ako nema većinu za sastavljanje vlade, treba da vrati mandat.

Negirao je da je dogovoreno da će SDP-u novoj vladi pripasti mesto predsednika Skupštine.

“Svaki dan u medijima imate novu informaciju. Bojim se da sastavljanje vlade pretvaramo u cirkus i da tome najviše doprinosi mandatar Dritan Abazović. On je dobio mandat da sastavi vladu. Ukoliko nema većinu za sastavljanje te vlade, treba da vrati mandat. Abazović treba da se izjasni – da li ima većinu za sastavljanje vlade. U tome je cela priča”, rekao je Konjević novinarima u Skupštini nakon sednice Odbora za bezbednost i odbranu, preneo je portal CdM.

Primetio je da se formiranje vlade najavljuje i odlaže iz nedelje u nedelju.

Konjević kaže da Abazović treba da saopšti da ne može da obezbedi većinu u parlamentu, a ne da, kako kaže, svakog dana dobijamo 99 odsto netačne informacije.

Konjević je mišljenja da Abazović postaje talac Socijalističke narodne partije (SNP).

“Neka raskrsti relaciju sa SNP-om i ukoliko želi da formira vladu, dobrodošao je. Ukoliko misli da mu neko drugi određuje sastav vlade, mislim da neće imati većinu u parlamentu”, naveo je Konjević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.