U trendu

Korbin: Novi izbori mogući do kraja godine ili 2018.

Lider laburista Džeremi Korbin izjavio je danas da bi moglo da dođe do održavanja novih izbora tokom ove godine ili početkom 2018.

„Postoji velika mogućnost da će biti izbora kansije tokom godine ili početkom naredne godine i to bi moglo da bude dobro jer ne možemo da nastavimo sa periodom nestabilnosti“, rekao Korbin BBC, preneo je Rojters.

„Imamo program, imamo podršku i spremni smo da se borimo na još jednoj predizbornoj kampanji što pre“, rekao je on.

Liderka severnoirske Demokratske unionističke partije (DUP) Arlen Foster izjavila je ranije danas da su u toku razgovori sa konzervativcima britanske premijerke Tereze Mej.

„Imali smo juče veoma dobar razgovor sa konzervativnom partijom o tome kakao bismo mogli da ih podržimo u formiranju nacionalne vlade, koja bi donela stabilnost naciji i ti razgovori su nastavljeni“, izjavila je Foster, preneo je Rojters.

„Ostvarili smo napredak u razgovorima, ali razgovori se nastavljaju“, izjavila je liderka DUP za Skaj njuz.

Skaj njuz navodi da im je Fosterova rekla da će otputovati u London da bi se sastala sa britanskom premijerkom u njenoj kancelariji u Dauning stiru.

Konzervativci Tereze Mej osvojili su 318 poslaničkih mesta. U britanskom parlamentu ima 650 mesta, te da bi mogla da forimira vladu, Terezi Mej je neophodna pomoć 10 severnoirskih poslanika iz Demokratske partije unionista, sa koijima će imati svega dva glasa više od neophodnog broja za formiranje vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.