U trendu

Kovačević: Sve izvesnije da BiH neće biti

BANJALUKA – Sve izvesnije je da BiH neće biti zbog sramnih i antiustavnih postupaka Željka Komšića, poručio je danas savetnik srpskog člana u Predsedništvu BiH Radovan Kovačević.

Kovačević je to rekao u odgovoru Komšiću, koji je juče iz Njujorka poručio da će „BiH biti sa ili bez Dodika, posebno“.

Komšić je to izjavio nakon što je Dodik rekao da je on u Njujork otputovao samoinicijativno i da o tome ne postoji odluka Predsedništva.

„Ustav BiH jasno kaže da Predsedništvo BiH odluke iz oblasti spoljne politike donosi konsenzusom tri člana, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je glasao protiv odluke o imenovanju i upućivanju delegacije na 76. sednicu Generalne skupštine UN, što znači da takva odluka nije donesena“, rekao je Kovačević u izjavi za Srnu.

Jasno je, istakao je, da Komšić u UN-u ne može da predstavlja BiH, jer BiH u svojim institucijama nije donela takvu odluku.

„Iz onoga što vidimo da je Komšić rekao prilikom susreta sa generalnim sekretarom UN-a, samo je dodatno potvrđeno da on u UN-u ne predstavlja BiH, jer onako sramne i neistinite tvrdnje možda može izneti u ime svoje kombi stranke, u ime tzv. zlatnih ljiljana ili u ime građana kojima je zabranjen ulazak u sve opštine sa većinskim hrvatskim stanovništvom, ali u ime zajedničkih institucija BiH ne može“, naveo je Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar