U trendu

Kremlj: Fondacija Navaljnog je strana obaveštajna služba

MOSKVA – Antikorupcijska fondacija koju je formirao uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, povratila je status strane obaveštajne agencije, jer je pozvala američkog predsednika Džoa Bajdena da uvede sankcije desetinama ruskih biznismena i političara, rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

„Što se tiče ove fondacije i svih ovih pisama i poziva, fondacija je de fakto demonstrirala status strane obaveštajne službe. Smatramo sankcije neprihvatljivim. Verujemo da su apsolutno nepotrebne i da je to izuzetno loš način da se neko meša u odnose između država. Ovi metodi ne daju nikakvu perspektivu“, ocenio je Peskov, a preneo TAS S.

Portparol Kremlja je dodao i da je policija jako odgovorila na provokacije izazvane neodobrenim mitingom održanim u nedelju, i da je odgovor bio u skladu sa zakonom, „mada svaki slučaj treba tretirati zasebno“.

„Svako je slučaj za sebe, neće svi biti stavljeni u jedan koš. Prihvatamo samo jednu stvar kao zajedničku – jaku policijsku akciju u skladu sa zakonom kao odgovor na provokacije“, ocenio je Peskov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar