U trendu

Kremlj: Putin otvoren za razgovore sa Ć olcom

Ruski predsednik Vladimir Putin otvoren je za kontakte sa nemačkim kancelarom Olafom Ơolcom, iako nije zakazao telefonski razgovor sa njim, rekao je danas portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

„Za sada nema dogovorenih razgovora sa Ć olcomu u rasporedu. Putin je bio i ostaje otvoren za kontakte“, rekao je Peskov za RIA Novosti, prenosi Rojters.

Berlin je proĆĄle nedelje saopĆĄtio da će poslati 14 svojih tenkova Leopard 2 u Kijev i da odobrava savezničkim evropskim drĆŸavama da tenkove nemačke proizvodnje poĆĄalju u Ukrajinu.

Ovo saopĆĄtenje, nakon čega je ubrzo usledilo američko obećanje tenkova M1 Abrams Kijevu, razbesnelo je Kremlj.

Ć olc je je u intervjuu za nemački dnevni list Tagespigel (Tagesspiegel) koji je objavljen danas rekao da „takodje ĆŸeli da razgovara sa Putinom jer je to neophodno“.

„Na Putinu je odgovornost da povuče trupe iz Ukrajine kako bi okončao ovaj uĆŸasni, besmisleni rat koji je već koĆĄtao stotine hiljada ĆŸivota“, izjavio je Ć olc.

Putin i Ć olc su poslednji put razgovarali telefonom početkom decembra. Ruski lider je tada rekao da je nemačka i zapadna linija prema Ukrajini „destruktivna“ i pozvao Berlin da preispita svoj pristup.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar