U trendu

Krivokapić: CG se deli na ultrasrpski i patriotski blok

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da se u Crnoj Gori stvaraju dva bloka – ultrasrpski i patriotsko-komitski, da vladu na čijem je čelu ruše zdušno vladajuće i opozicione stranke spolja i iznutra, kao i da je spreman da odstupi ako građani nisu zadovoljni jenim radom.

Krivokapić, koji je u vanrednom obraćanju javnosti, nakon dva i po sata kašnjenja, saopštio je da je pokrenuo opoziv ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Ljeposavića zbog niza nekih propusta, a da je izjava o Srebrenici u parlamentu samo „dolila ulje na vatru“.

Premijer je rekao da će već danas proslediti skupštini zahtev o razrešenju člana vlade i misli da je obaveza skupštine da uvaži stav premijera.

Rekao je i da ima rezervnu varijantu, ali o njoj se, kaže, ne bi sada izjašnjavao, već bi sačekao odluku parlamenta.

Misli da u parlamentu postoji apsolutna većina bez obzira na to što, kako je rekao, provejavaju različiti stavovi o određenim pitanjima.

Krivokapić je negirao da je sa zahtevom za smenu Leposavića odugovlačio i da je takvu odluku doneo pod pritiskom stranih faktora i opozicije.

A, onda je kazao:
„Ovde svi pritiskaju vladu, zašto neko ne pritiska sudstvo i tužilaštvo. Zašto neko ne pritiska Skupštinu koja nije donela brojne zakone, nije omogućila da se razvlasti RTCG koja šalje poruke mržnje. Peto pitanje sam postavio da li ovu smenu da uradimo mi sami ili neko drugi“, rekao je Krivokapić.

Krivokaić tvrdi i da je „ovo pokušaj rušenja vlade iznutra“.

„Na tome radi i deo vladajućih partija i DPS zdušno, a još osećam pipke hobotnice koju nikko ne uspeva da suzbije“, kazao je premijer.

Crnoj Gori je, kaže, dosta podela.

„Umesto da se bavimo budućnošću bavimo se i dalje proslošću. Suzbijete pandemiju, napadaju zbog bezbednosti, rešimo bezbednost napadaju nas zbog ministra i to isti koji su problemu doprinijeli. Pozvao je građane da se izjasne o radu vlade i ako ne budu zadovoljni prvi će otići“, kazao je Krivokapić.

Upitan da li smena minnistra Leposavića otvara prostor da na njegovo mesto dođe neko iz Demokratskkog fronta, Krivokapić je rekao da ne želi da „krnji ovu vladu“ i da Leposavića može da zameni samo neko od eksperata, ne i političar.

Na pitanje ko ruši vladu, Krivokapić je citirao izreku: „Ko se mača lati od njega će poginuti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.