U trendu

Krivokapić: DF ključni faktor nestabilnosti Crne Gore

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić poručio je danas da je Demokratski front ključni faktor nestabilnosti u Crnoj Gori i pozvao ih da skupe hrabrost i još danas u parlamentu pokrenu postupak nepoverenja aktuelnoj vladi.

„Upravo ste vi ključni faktor nestabilnosti. Ono što vi, kao deo parlamentarne većine, uporno radite do sada nije viđeno u političkim sistemima svetske politike. Viđeno je i prirodno da nakon višedecenijske promene vlasti promene ne idu lako, viđeno je da ima grešaka, viđeno je da ima nezadovoljstava, ali nikada do sada nije zabeleženo da vlast obara samu sebe“, naveo je Krivokapić u saopštenju dostavljenom i Tanjugu.

Šef poslaničkog kluba DF u Skupštini Crne Gore i jedan od lidera tog saveza, Slaven Radunović i Milan Knežević, najavili su na konferenciji za novinare ranije danas da će, ako predlog zakona o popisu stanovništva ne bude u septembru dostavjen parlamentu. taj savez sa onima koji to takođe žele oboriti aktuelnu vladu.

Povezujući to sa današnjom godišnjicom od istorijske pobede i odlaska s vlasti Đukanovićevog DPS-a, nakon 30 godina, Krivokapić je poručio:

„Danas, na dan izborne pobede, poručujem vam: skupite tu političku hrabrost kojom pretite i dosađujete narodu i vlasti i još danas u Skupštini pokrenite postupak izglasavanja nepoverenja ovoj vladi i budite sigurni da će građani Crne Gore na narednim izborima sa pravom merom izmeriti nivo vaše političke ozbiljnosti i odgovornosti“.

Krivokapić je u svom regovanju na izjave Kneževića i Radunovića poručio i da je DF svojim današnjim istupom „zloupotrijebio volju građana Crne Gore najavivši mogućnost da sa DPS-om obori Vladu Crne Gore“.

Krivokapić smatra da je ovo, kako kaže, „najava završnog čina procesa koji je započet pre nekoliko meseci, zajedničkog plana DF-a i DPS-a u obaranju ove vlade, i, kako su takođe ranije izričito najavili, organizovanja tehničke vlade zajedno sa DPS-om i njihovim koalicionim partijama“.

Premijer je DF-u poručio da više, kako kaže, neće ucenivati vladu na čijem je čelu i dodao da je Predlog zakona o popisu već spreman i u narednim danima će biti predmet razmatranja na sednici vlade.

Krivokapić, međutim, navodi da popis to nema nikakve veze sa DF-om, već sa građanima Crne Gore i sa dinamikom, u ovom trenutku proceduralno jedino mogućom, dinamikom koju, kako je naveo, „nećete vi dirigovati“.

Premijer je zaključio otuda da DF ne interesuje popis, već obaranje vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.