U trendu

Krivokapić najavio krivičnu prijavu protiv Veljovića

PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je danas da će kao građanin podneti krivičnu prijavu protiv savetnika crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Krivokapić je poziv Veljovića na otpor i okupljanje na Cetinju povodom ustoličenja izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija uporedio sa slučajem ministra pravde Vladimir Leposavića, koji je smenjen s te funkcije zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Komentarišući navode koje je Veljović izneo u jednom autorskom tekstu, Krivokapić je, tokom radne posete Nikšiću, ocenio da su se takvi nastupi u ranije završavali „vrlo drastičnim elementima i brzim reakcijama tužilaštva“ i istakao da je Veljović „iskazao nešto što u svakom slučaju ne bi trebalo da radi neko ko je javni funkconer“, dodaje Pobjeda.

„To bi po analogiji značilo da ja nije trebalo da krenem u proces razrešenja ministra Leposavića. Nema nikakve razlike. Ovo je pozivanje na otpor i znate kako je to zakonom definisano“, naveo je Krivokapić.

On je dodao da očekuje da će tužilaštvo da radi svoj posao, „kao što ga je radilo u prethodnom vremenskom periodu protiv neistomišljenika“.

Krivokapić je naglasio da „pravda mora da zakuca na vrata svih koji su se ogrešili o zakon“.

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je „sveta dužnost i obaveza“ svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Povod za ovaj Veljovićev poziv pripadnicima policije na neposlušnost je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra.

Povodom ovog teksta Veljović je saslušan u Tužilaštvu, gde je rekao da je to njegov lični stav.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar