U trendu

Kubanci danas izlaze na parlamentarne izbore, biraju 470 poslanika

HAVANA – Građani Kube danas izlaze na parlamentarne izbore kako bi dali glas jednom od 470 kandidata vladajuće partije koji se kandiduju za poslanike u kubanskom parlamentu.

Biračka mesta u Havani otvorena su u sedam sati ujutru po lokalnom vremenu, a kubanski predsednik Miguel Diaz-Kanel je rekao da će na izborima narod imati poslednju reč.

„Neki ljudi možda zbog teške ekonomske situacije neće imati volju da izađu na glasanje, ali ne verujem da će to biti većina“ , rekao je Diaz-Kanel, prenosi Rojters.

Kuba je pogođena nestrašicama, inflacijom i socijalnim nemirima, a vlada ove zemlje je pozvala građane da iskažu jedinstvo i izađu na izbore u velikom broju.
Na izborima ne kandiduju predstavnici opozicije, tako da će prema nekim stručnjacima izlaznost biti jedini lakmus papir zadovoljstva građana sa komunističkim režimom na Kubi, dodaje britanska agencija.

Kubanci koji se protive komunističkom režimu su označili ove izbore za „farsu“ i pozvali građane da ne glasaju na njima.

Biračka mesta se zatvaraju u šest popodne po lokalnom vremenu, a očekuje se da će rezulati biti objavljeni početkom sledeće nedelje.

Kuba ne dozvoljava nezavisnim međunarodnim posmatračima da nadgledaju izbore u zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.