U trendu

Kuda ide ovaj svet: Žena s bebom na leđima raznela pijacu!

Mnogi eksperti za svetski terorizam tvrde da je džihadistička grupa Boko Haram koja deluje u „gornjem“ delu Afrike najbrutalnija, a ovo što sledi je možda i potvrda da su u pravu.

Žena bombaš samoubica aktivirala je eksploziv na jednoj pijaci na severoistoku Nigerije ubivši šestoro ljudi i ranivši 17, naveo je zvaničnik grada Madagalija, Alhaji Jusufu Mohamed. Vest sama po sebi jeste užasna ali je još gore to što je ta žena na leđima nosila bebu!

Na pitanje tamošnjih novinara da li je na leđima žena zaista imala dete ili zapravo lutku koju je nosila kao masku za druge sugrađane, portparol nigerijskih kopnenih snaga Rabe Abubakar nije mogao da potvrdi niti da demantuje još.

„Veoma smo zabrinuti zbog korišćenja bebe na tako bezosećajan način“, rekla je portparolka UNICEF-a, prenosi Hina.

Islamistička grupa Boko Haram koristi prognanu decu ili devojčice koje otima i prisiljava ih da postanu bombaši, a neka od te dece nisu ni svesna da nose eksploziv, kažu humanitarne organizacije.

Korišćenje dece kao bombaša samoubica od strane Boko Harama porasla je skoro petostruko od 2014., s 19 bombaških napada dece, većinom devojčica, koje je u prošloj godini zabeležio UNICEF.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar