Kukan: Posle razgovora sa Dačićem da definišemo okvir dijalog

BRISEL, 25. februara ( Tanjug) – Jedan od posrednika Evropskog parlamenta u Međustranačkom dijalogu u Srbiji, Eduard Kukan, očekuje da će se nakon razgovora sa sa predsedavajućim Narodne skupštine Srbije, Ivicom Dačićem, definisati okviri druge faze ovih pregovora.

”Mi još nemamo ništa na papiru. Bili bi vrlo zadovoljni da se 1. marta dogovorimo kako i šta dalje, ali i ko će sve od opozcionih stranaka pristati da učestvuje u pregovorima”, poručio je Kukan za Tanjug.

U pregovaračkom timu Evropskog parlamenata kažu da će se sa Ivicom Dačićem, kao domaćinom Međupartijskog dijalooga, u ponedeljak od 11 časova ”razgovarti o svemu”, a da se traži i ”formula” kako bi ovaj proces obuhvatio i opozicione stranke koje nisu zastupjene u Narodnoj skupštini, a koje žele da učestvuju u dijalogu.

”Sa naše strane mi smo spremi da uradaimo sve sto možemo i najbolje što možemo kako bi pomogli Srbiji”, kaže Eduard Kukana.

On ocenjuje da će se u narednim danima ”nešto definisati” oko nastavka Međupartijksog dijaloga u Srbiji, ali i da se mora sačekati do konkretnih rezulatata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.