Kuleba: Nije odgovoran samo Putin, već i Lavrov, Šojgu, Gerasimov, Medvedev, Patrušev

KIJEV – Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba smatra da ne treba dozvoliti da „saučesnici u agresiji na Ukrajinu“ svu odgovornost prebacuju na predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Ne smemo dozvoliti da oni koji su saučesnici u ovom zločinu za sve krive Putina. Na primer, ministar Lavrov – moj kolega, on mora da snosi stoprocentnu odgovornost za saučesništvo u zločinu agresije. Šojgu mora da odgovara. Gerasimov mora“, rekao je Kuleba, prenosi Unian.

Prema njegovom mišljenju, i zamenik predsednika i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije – Dmitrij Medvedev i Nikolaj Patrušev takođe treba da snose odgovornost za agresiju na Ukrajinu.

„Svako ko je na ovaj ili onaj način doprineo da se pokrene rat protiv Ukrajine i izvrši zločin agresije na Ukrajinu, treba da odgovara za to“, rekao je Kuleba.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda izdalo je 17. marta naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i komesara za prava deteta Marije Lavove-Belove. Oni su osumnjičeni za nezakonito prinudno premeštanje ukrajinske dece.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.