U trendu

Kulemzin: Ugašen požar u skladištu nafte u Donjecku

DONJECK – Vatrogasci su ugasili požar u skladištu nafte u Budenovskom okrugu u Donjecku, izazvan ukrajinskim granatiranjem, izjavio je danas gradonačelnik Aleksej Kulemzin.

„Požar u skladištu nafte u Budenovskom okrugu u Donjecku je suzbijen. Prema dostupnim informacijama, nema žrtava“, objavio je na Telegramu Kulemzin, a prenela je agencija TAS S.

On je ranije za rusku agenciju rekao da je požar izbio kao posledica granatiranja ukrajinske vojske.

Prethodno je TAS S preneo da se požar, čiji je plamen bio visok više desetina metera, video iz više okruga Donjecka i da su goreli rezervoari sa gorivom.

Ministarstvo za vanredne situacije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštilo je da je sprečeno širenje požara na privatne kuće.

„Prema rečima spasilaca, nakon što je eksploziv pogodio objekat, zapalilo se šest rezervoara sa gorivom zajedno sa nekoliko vagona cisterni. Spasioci su odvojili četiri cisterne i sklonili ih na bezbednu udaljenost“, precizirali su u Ministarstvu.

Misija DNR u Zajedničkom centru za koordinaciju i kontrolu prekida vatre izvestila je ranije danas da su ukrajinske snage granatirale Budenovski okrug u Donjecku, koristeći tri granate kalibra 155 milimetara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.