U trendu

Kuomo neće biti krivično gonjen za seksualno napastvovanje

NJUJORK – Bivši guverner Njujorka Endrju Kuomo neće biti krivično gonjen za seksualno napastvovanje, za šta su ga optužile dve žene od kojih je jedna pripadnica vojske, saopštio je okružni tužiilac.

Tužilteljka okruga Vestčester Mimi Roka rekla je da, iako ima dokaza da su se događaji koje su žene opisale desili, nije mogla da pokrene postupak krivičnog gonjenja.

„U oba slučaja, iako su optužbe i svedoci bili kredibilni, a ponašanje zabrinjavajuće, nismo mogli da pokrenemo postupak zbog određenih procedura koje traže zakoni države Njujork“, navela je ona, preneo je Glas Amerike.

Kuomo nije komentarisao ovu odluku. Demokrata je ranije negirao bilo kakve optužbe o seksualnom uznemiravanju.

Mnogi okružni tužioci su formirali istrage na osnovu svedočenja 11 žena koja je sakupila državna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms.

Kuomo je ostavku na funkciju guvernera podneo u avgustu.

U okrugu Olbani takođe se vodio prekršajni postupak protiv Kuoma, zbog nedoličnog dodirivanja žene, ali je sudija tražio još vremena da razmotri dokaze.

Tužilac okruga Long Ajlend saopštio je da neće krivično goniti Kuoma, a pred tim tužilaštvom vodila se istraga na osnovu tvrdnje pripadnice vojske da je Kuomo nedolično dodirivao 2019.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar