U trendu

Kurti: Sporazumi postignuti pod pritiskom ne vrede

BERLIN – Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti naveo je, u autorskom tekstu za Frankfurter algemajne cajtun (FAZ), da sporazumi koji se postižu pod pritiskom i zastrašivanjem ništa ne vrede.

„Sporazumi koji se zasnivaju na pritisku i pretnjama nisu tako dobri, kao pisma na koja stavljamo svoje potpise“, napisao je Kurti.

Ovaj citat iz Kurtijev autorskog teksta objavio je na svom fejsbuk profilu novinar FAZ-a, Majkl Martens, uz napomenu da će tekst premijera privremenih prištinskih institucija biti objavljen u današnjem pisanom izdanju lista.

Martens Kurtijevo mišljenje tumači kao „prijateljsko podsećanje“ upućeno predsedniku Donaldu Trampu i njegovom specijalnom izaslaniku za dijalog, Ričardu Grenelu.

Autorski tekst za FAZ usledio je, napominje, nakon polemike sa Grenelom na društvenim mrežama u vezi sa ukidanjem taksi na srpske i proizvode iz BiH.

Kurti je odlučio da takse ukine postupno i uslovno, a Grenel, odnosno SAD, insistiraju da takse treba ukinuti odmah i bezuslovno.

Grenel je upozorio Kurtija da je sve drugo ozbiljna greška Prištine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.