U trendu

Kušner sledeće nedelje na prvom letu između Izraela i Maroka

VAŠINGTON – Visoki savetnik Bele kuće Džared Kušner predvodiće američku delegaciju u Izraelu i Maroku sledeće nedelje u nastavku razgovora o normalizaciji koji su dve zemlje postigle prošle nedelje, najavio je danas visoki zvaničnik američke administracije.

Američka delegacija i izraelski tim će se sresti i zajedno doputovati prvim direktnim komercijalnim letom iz Tel Aviva za Rabat, kao znak napretka nakon dogovora Izraela i Maroka kojima je Kušner posredovao, rekao je ovaj zvaničnik Rojtersu.

Delegacija u kojoj su Kušner, specijalni izaslanik za Bliski istok Avi Berkovic i izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler, stiže u Izrael u ponedeljak.

Tokom boravka u Jerusalimu, Kušner, koji je i zet američkog predsednika Donalda Trampa, trebalo bi da ima sastanak sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, rekao je zvaničnik.

Očekuje se da će El Al, nacionalana i najveća avio kompanija u Izraelu, organizovati direktni let iz Tel Aviva za Rabat, koji će prebaciti Kušnerovu i delegaciju koju predvodi izraelski savetnik za nacionalnu bezbednost Meir Ben Šabat.

Ranije je Kušner potvrdio da se Maroko složio da nastavi zvanične kontakte sa Izraelom, da dozvoli izraelskim avio-kompanijama da koriste marokanski vazdušni prostor i započne direktne letove između zemalja,nakon što je predsednik Tramp objavio da su SAD priznale celovitost Maroka,a ova država se složila da uspostavi pune diplomatske odnose sa Izraelom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar