U trendu

Kusturica: Ako ne odgovore na američki napad, Rusi će morati da prihvate bombe u Rusiji

„Tramp je sudbina velike imperije i velike kulture koja dobija svoga Nerona, to je palikuća čitave planete“, kaže režiser Emir Kusturica komentarišući današnju izjavu američkog predsednika Donalda Trampa.

Tramp je Rusiji poručio „da se spremi za američke rakete — nove lepe i pametne“, i da „Rusija nije trebalo da bude partner životinje koja gasom ubija sopstveni narod i uživa u tome“.

„Retorika Zapada ostaje pusta laž da je neko negde napravio nešto, i ovog i već mnogo puta u pitanju je podvala sa hemijskim oružjem. Kao da im se ništa ranije nije desilo, kao da nam Bler nije priznao da je lagao, kao da nisu od Drugog svetskog rata započeli i vodili 14 ratova i svuda ubijali civile i decu i sada opet lažu da žele da ljude zaštite od, kako Tramp naziva Asada, ’životinje‘. Čudo je komfor, najprivlačniji pojam novog čoveka, ’haj-tek‘ pagana, koji će progutati ovu laž u zapadnoj hemisferi i na kraju se dugo raspadati u vlastitim lažima i nemoralu. I na kraju će se raspasti“, rekao je Kusturica.

Tajna je u tome što će Rusi, ako ne odgovore na američki napad na Siriju, morati da prihvate bombe u Rusiji, zaključio je on.

(Iskra)

2 komentara
  1. Blajbi

    Mislim da Kusturica vise nece dobijati nagrade na filmskom festivalima….

  2. Vladimir Urosevic

    Sram vas bilo zuti i demokrati samozvani,pre dvadesetak godina i vise kad su rodoljubi i patrioti branili sto se moglo braniti vi ste okrenuli ledja Rusima i dupe zapadu dali.Rusi vam nikad nisu pomogli koliko ste nepismeni.Spavajte mirno drugo je vreme doslo hvala bogu.Cela Afrika bi gazila Srb za tamo dalje da nije…Stidite se.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike