U trendu

Lavrov: EU da ne primenjuje dvostruke standarde sa migrantima

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je pozvao zemlje Evropske unije da izbegavaju dvostruke standarde u rešavanju migrantske krize u Belorusiji na granici sa Poljskom I Litvanijom.

„Neophodno je u ovoj situaciji izbegavati dvostruke standarde i koristiti uobičajan pristup u onome što se tiče položaja naroda Evropske unije“, rekao je danas Lavrov na konferenciji za novinare, prenosi Tas s.

Ruski ministar je naglasio i da ova kriza proizilazi iz politike koju zemlje NATO-a i EU godinama vode na Bliskom istoku i severnoj Africi.

Poljska policija je danas objavila video snimak koji prikazuje grupu migranata koji su tokom noći kampovali sa beloruske strane poljske granice.

Ovakva situacija je usledila posle nekoliko dana povišenih napetosti na granici, gde je velika grupa migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, pokušala da se probije u Poljsku.

Migranti su uglavnom iz Iraka i Sirije, iako su neki došli iz Afrike, iskoristivši priliku da uđu u Evropu preko nove migrantske rute.

Većina nastoji da samo prođe kroz Poljsku da bi stigla do Nemačke ili drugih zemalja zapadne Evrope.

Poljska je dobila snažne signale podrške i solidarnosti od država članica EU i Sjedinjenih Država dok se suočava sa svojom pograničnom krizom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.