U trendu

Lavrov i Blinken razgovarali „u hodu“ 10 minuta na samitu G20

NJU DELHI – Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Antoni Blinken danas kratko razgovarali na sastanku G20 u Indiji, javlja TAŠ.

Kako prenosi ruska agencija, to nije bio nikakav sastanak dvojice šefova diplomatija, niti se radilo o pregovorima, već su oni samo razgovarali „u hodu“.

Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta ranije je saopštio da su Blinken i Lavrov razgovarali manje od 10 minuta na marginama ministarskog samita G20 u Nju Delhiju, javlja AP.

On je rekao da je Blinken iskoristio priliku da Lavrovu iznese tri američka stava: da će SAD podržavati Ukrajinu u sukobu onoliko dugo koliko je potrebno da se rat okonča, da Rusija treba da poništi svoju odluku da suspenduje učešće u nuklearnom sporazumu Novi START, kao i da oslobodi pritvorenog Amerikanca Pola Vilana, navodi američka agencija.

Indijski premijer Narendra Modi pozvao je u Nju Delhiju ministre spoljnih poslova iz Grupe 20 (G20) da se danas dogovore o globalnim pitanjima na početku sastanka kojim će, izgleda, dominirati rat u Ukrajini, a biće reči i o ekonomskim pitanjima.

Sastanku u Nju Delhiju prisustvuje 40 delegacija, uključujući ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i kineskog ministra spoljnih poslova Ćin Gang.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar