U trendu

Lavrov odgovorio francuskom ministru spoljnih poslova: Kijev nagomilava vojne snage

„Naglašeno je da Kijev, pred očima Pariza i Berlina koji sve to pasivno posmatraju, u drastičnoj meri ne ispunjava svoje obaveze predviđene Sporazumom iz Minska, pa tako nagomilava vojne snage duž linije kontakta u Donbasu i sprovodi militarizaciju građana kao i oružane provokacije“, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi TAS S.

Dvojica diplomata su još jednom ponovila da primena Sporazuma iz Minska nema alternativu, ako se želi postići trajni mir u Ukrajini.

Francuska zabrinuta zbog esakacije na istoku Ukrajine

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan razgovarao je danas telefonom sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom i izrazio duboku zabrinutost zbog eskalacije na istoku Ukrajine poslednjih dana, navodi se u saopštenju francuskog ministarstva spoljnih poslova.

„Francuski ministar spoljnih poslova izrazio je duboku zabrinutost zbog eskalacije koja se poslednjih dana dogodila na istoku Ukrajine. Veoma veliki broj kršenja prekida vatre koje je zabeležila misija OEBS je u suprotnosti sa obavezama preuzetim tokom nedavne razmene mišljenja u okviru formata iz Normandije“, navodi se u saopštenju Ke D Orseja, prenosi agencija RIA Novosti.
Maxim Shemetov/ Pool Photo via AP

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar