U trendu

Lavrov: Rusija nikada nije želela rat

MOSKVA – Rusija nikada nije želela rat i još uvek ga ne želi i želi da ga okonča, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora sa ukrajinskim i turskim ministrima spoljnih poslova Dmitrom Kulebom i Mevlutom Čavušogluom.

„Nikada nismo želeli rat i još uvek ne želimo rat. Želimo da se završi ovaj rat baziran na interesima dve republike (DNR i LNR) koje su odbile da priznaju neustavni državni udar iz 2014. godine u Ukrajini“, poručio je Lavrov, a prenosi agencija TAS S.

Prema njegovim rečima, Rusija će naći efikasan način da spreči dalje spoljne pokušaje koji, kako tvrdi, imaju za cilj da unište rusku ekonomiju.

„Potrudićemo se da se nikada ne nađemo u sličnoj situaciji ponovo i da ujka Sem ili bilo ko drugi može da donosi odluke koje su usmerene na uništavanje naše privrede“, izjavio je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je kazao i da je izjava britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras o tome da bi Rusija mogla navodno da napadne baltičke države i Moldaviju, zapravo primer „britanske laži“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.