U trendu

Lavrov: Rusofobično krilo u EU pojačava svoju aktivnost

RIJAD – Izjava Žozepa Borelja da EU treba da postane ozbiljna vojna sila je prazna priča, „ali gde ima dima, ima i vatre“, ocenio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

„Verovatno su ovo pre svega puke reči, ali gde ima dima, ima i vatre“, izjavio je Lavrov, prenosi TAS S.

On je dodao da zaista postoji tako snažno rusofobično krilo u EU, koja je dugi niz godina efektivno nametala svoj stav svima ostalima, kršeći princip solidarnosti i konsenzusa i da to krilo pojačava svoju aktivnost, prenosi TAS S.

„Boreljove izjave, ratoborne reči koje dolaze iz usta visokog diplomate Evropske unije odražavaju trend koji agresivna manjina nameće celoj EU, koju želi da militarizuje i pretvori u dodatak NATO“, naveo je Lavrov, prenosi TAS S.

On je takođe opisao izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca o nameri Nemačke da postane glavna vojna sila EU kao dokaz oživljavanja „dominantnih aspiracija“ te zemlje i naveo da Evropa mora razmisliti o tome kako će se dalje razvijati i kako će nastaviti da izvlači pouke iz svoje teške istorije, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar