U trendu

Lažni gradonačelnik Kijeva poziva evropske zvaničnike

BERLIN – Prvi čovek ukrajinske prestonice Vitalij Kličko saopštio je danas da se nepoznati prevarant predstavlja kao gradonačelnik Kijeva i pokušava da uspostavi komuniciju sa inostranim zvaničnicima, među kojima su gradonačelnici evropskih prestonica.

„Nekoliko gradonačelnika u Evropi kontaktirao je lažni gradonačelnik Kijeva koji je govorio apsurdne stvari. To je kriminal i hitno se mora istražiti ko stoji iza toga“, rekao je Kličko u intervjuu za nemčki dnevnik Bild.

U izveštaju AP se navodi da je kancelarija gradonačelnice Berlina Fransiske Gifi juče objavila na Tviteru da je prekinut razgovor sa navodnim gradonačelnikom Kijeva nakon što su njegovi komentari izazvali sumnjičavost.

„Tok razgovora i teme učinili su se sumnjivim i to je izazvalo dodatni oprez gradonačelnice Gifi“, saopšteno je iz njenog kabineta bez detaljnijeg objašnjenja, ali uz fotografiju na kojoj se vide i gradonačelnica nemačke prestonice i lažni Kličko.

Gradonačelnik Madrida Hoze Luis Martinez-Almeida takođe je juče prekinuo video razgovor sa nekim ko tvrdi da je Klicko.

Martinez-Almeida je posumnjao je da nije razgovarao sa svojim kolegom iz Kijeva i podneo je prijavu policiji.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig ranije ove nedelje nije prekinuo razgovor sa prevarantom jer nije primetio sumnjivo ponašanje, preneo je austrijski javni servis ORF.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.