U trendu

Le Pen: Dovescu FRA u red za 5 godina ako budem izabrana

PARIZ – Kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen pozvala je večeras „sve koji nisu glasali za Emanuela Makrona“ da joj se pridruže, uz obećanje da će dovesti Francusku u red za pet godina.

„Francuski narod mi je dao čast tako što sam se kvalifikovala u drugi krug. Izražavam najiskreniju zahvalnost mojim glasačima. Vidim da se povećala nada kod snaga koje žele oporavak zemlje. Pozivam sve one koji danas nisu glasali za Makrona da nam se priključe“, kazala je ona, preneo je „Figaro“.

Ona je obećala da će „Francusku da dovede u red za pet godina“.

„Obezbediću nacionalnu nezavisnost, kontrolisaću imigraciju i vratiću bezbednost za sve. Ukoliko budem izabrana u drugom krugu biću predsednica celog francuskog naroda“, dodala je ona.

Prema prvim izlaznim anketama aktuerlni predsednik Emanuel Makron i Le Pen će ići u drugi krug predsedničkih izbora koji se održava 24. aprila.

Prema prvim procenama francuske agencije Ifop Fidusial u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj Makron je zauzeo prvo mesto sa 28,6 odsto, a za njim sledi Marin Le Pen sa 24,4 odsto glasova, preneo je TF1 anfo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar