U trendu

Liberman: Talas antisemitizma se širi svetom (VIDEO)

Bivši izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas da se talas antisemitizma širi svetom i da dobija na snazi.

Vodja izraelske partije Izrael naš dom (Israel bejtenu) ocenio je da zbog širenje antisemitizma Jevreji koji žele da njihova deca i unuci ostanu Jevreji imaju jednu opciju – da se „presele u Izrael što je moguće pre“.

Liberman je to rekao u rekaciji na ocenu predstavnice Demokratske partije u amerilčkom Kongresu Ilhan Omar da proizraelski lobi Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC), u SAD plaća političare da bi podržali Izrael.

On je rekao da Omar podržava medjunarodni pokret za bojkot, prestanka finansiranja i sankcija protiv Izraela i da „piše antisemitske tvitove“, ocenjujući da to nije izolovani slučaj već deo talasa antisemitskih incidenata u svetu, kao i povećanja stope asimilacije Jevreja.

„Neonacističke demonstracije sa hiljadama učesnika održavaju se u Budimpešti, u Madjarskoj i policija ne diže prst“, rekao je Liberman.

On je rekao da se  Jevreji keleveću u londonskom metrou, frankfurtskom ekspres vozu u Nemačkoj i da je u srcu Pariza žutom bojom obeležen jevrejski restoran i preko toga ispisana reč „Jude“.

„Jevreji širom sveta, a u Evropi posebno, moraju izvući zaključke iz tih antisemitskih incidenata“, rekao je Liberman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar