U trendu

LNR: Trećina ukrajinskih trupa se predala kod Lisičanska

MOSKVA – Trećina ukrajinskih trupa se već predala u blizini Lisičanska na teritoriji samoproglašene Luganske Narodne Republike, saopštio je danas ambasador LNR u Rusiji Rodion Mirošnik.

„U blizini Lisičanska intezivno traju sukobi, a prema poslednjim izveštajima, trenutno se vodi prilično krvava bitka sa dosta žrtava. Otprilike trećina ukrajinske vojske se predala, dok su ostale dve trećine ostale da na terenu“, rekao je Mirošnik na TV kanalu Solovjev uživo, prenosi agencija TAS S.

On je naveo da će „operacija oslobađanja Donbaške republike biti okončana čim se završi operacija u Lisičansku“, a ukrajinske snage povuku prema Seversku.

„Oko 5.000 do 7.000 ukrajinskih vojnika moglo bi da bude raspoređeno na potezu od Slavjanska do Severska, u pokušaju da tu formiraju uporište, ali teško da bi tamo bilo moguće da pruže snažan otpor“, rekao je Mirošnik, navodi ruska agencija.

Ranije je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova samoproglašene LNR Vitalij Kisiljov rekao za TAS S da je više od 1.000 ukrajinskih vojnika ubijeno u blizini Lisičanska, a da je nekoliko oficira zarobljeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar