U trendu

LNR: Ukrajinski specijalci stigli u Donbas

KIJEV – Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) registrovala je dolazak ukrajinskih specijalnih snaga blizu linije razdvajanja u Donbasu, kao i britanske protivtenkovske raketne sisteme, saopštila je pres-služba tog resora, izvestio je Sputnjik.

„Primećen je dolazak snaga centra za specijalne namene ‘Zapad’ u područje naselja Novoluganskoe u zoni nadležnosti mehanizovanog bataljona 30. brigade Oružanih snaga Ukrajine“, izjavio je portparol pres-službe.

Kako kaže, u blizini Stanice Luganske, područja koje kontroliše Kijev, registrovana je izviđačka četa ukrajinskih snaga bezbednosti, među kojima i jedinice bespilotnih letelica čiji je zadatak da izvrši provkacije i otkrije slabe tačke odbrane Narodne milicije LNR, naveo je Sputnjik.

Pres-služba Narodne milicije LNR tvrdi i da su britanski protivtenkovski raketni sistemi „NLAW“ primećeni u blizini kontakt linije u Donbasu.

„Prema podacima naše izviđačke službe, vrši se prijem britanskih protivtenkovskih raketnih sistema ‘NLAW’ u 79. desantno-jurišnu brigadu Oružanih snaga Ukrajine“, tvrdi portparol pres-službe.

On je precizirao da, prema podacima Narodne milicije, komanda brigade odbija da registruje sisteme zbog odsustva stručnjaka obučenih za njihovu primenu, naveo je Sputnjik.

Ranije je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin upozorio da Kijev sprema prebacivanje novih jedinica u Donbas koje su obučili britanski instruktori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar