U trendu

LNR: Zarobljen komandant ukrajinskog bataljona Ajdar

MOSKVA – Jedan od komandanata ukrajinskog ekstremističkog bataljona „Ajdar“ je zarobljen prilikom osvajanja sela Metjolkino u okolini Severodonjecka, saopštio je danas izvor iz redova Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR).

„Nekoliko ukrajinskih ekstremista se predalo prilikom čišćenja sela Metjolkino, uključujući jednog komandanta bataljona ‘Ajdar’. Trenutno je u toku istraga koliko je njegova pozicija visoko rangirana“, naveo je taj izvor za Sputnjik.

Osim toga, dvojica ukrajinskih vojnih zarobljenika su poslata u Lugansk iz grada Rubežno koji se nalazi pored Severodonjecka.

U toku su borbe za selo Sirotino koje se nalazi pored Metjolkina.

Ranije je čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio da su specijalne jedinice „Ahmat“ zajedno sa drugim korpusom Narodne milicije samoproglašene LNR oslobodili Metjolkino.

On je naveo da je u sukobima ukrajinska strana za poslednjih nedelju dana izgubila između 600 i 700 vojnika, od kojih su neki ranjeni, a neki ubijeni.

Kako prenosi Sputnjik, prilikom oslobađanja Severodonjecka, ruska vojska i saveznička vojska LNR-a blokirale su militante ukrajinskih ekstremističkih bataljona na teritoriji fabrike „Azot“. Borbe za grad traju od početka maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.