U trendu

Lokalni medij u SAD: Političar uhapšen posle ubistva novinara u Las Vegasu

Američka policija objavila je danas da je uhapšen osumnjičeni u vezi ubistva novinara u Las Vegasu u američkoj državi Nevadi, dok su lokalni mediji naveli da se radi radi o političaru koji je bio u središtu nedavnih novinarevih otkrića.

„Osumnjičeni u ubistvu koje se dogodilo 2. septembra 2022. je uhapšen“, kratko je saopštila policija Las Vegasa bez navodjeja imena osumnjičenog i dodatnih detalja.

List Las Vegas Rivju Džornal (Las Vegas Review-Journal) za koji je radio ubijeni istraživački novinar Džef Džerman, objavio je da je uhapšen 45-godišnji Robert Telis, javni zvaničnik okruga Klark koji obuhvata i Las Vegas. List se pozvao na šerifa okruga Klark.

List je naveo da je novinar napisao niz članaka o tome da je Robert Telis (Telles) optužen za više gnusnih dela.

Ranije, u sredu, lokalna televizija KTNV javila je da policija pretražuje kuću tog zvaničnika.

Šezdesetdevetogodižnji Džef Džerman, pronadjen je mrtav u subotu ispred svoje kuće. Prema lokalnim medijima, on je zadobio više uboda nožem i policija je tada objavila da se otvara istraga za ubistvo.

Nekoliko dana kasnije policija je objavila slike glavnog osumnjičenog i njegovog vozila.

Prema njegovom listu, novinar već nekoliko meseci objavljuje članke o Telisovom delovanju u lokalnoj službi zaduženoj za upravljanje imovinom ljudi koji su umrli bez testamenta. On je izveštavao o žalbama upućenim Telisu za uznemiravanje i favorizovanje nekih.

„Hapšenje Roberta Telisa predstavlja istovremeno ogromno olakšanje za redakciju Rivju-Džornala“, rekao je glavni urednik Glen Kuk, prenosi taj list.

Kazao je da osećaju olakšanje da je Telis pritvoren ali i da su skandalizovani da izgleda da je njihov kolega ubijen zato što je pisao istraživačke tekstove o jednom izabranom lokalnom zvaničniku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar