U trendu

Londonski Tauer bridž ostao otvoren i izazvao ogromne zastoje

Londonski Tauer bridž zaglavio se danas sa delovima kolovoza podignutim radi propuštanja visokih brodova što je izazvalo ogromne saobraćajne zastoje sa obe strane reke Temze.

Korporacija grada Londona, vlasnica mosta saopštila je da se radi o tehničkom pitanju i da rade na rešavanju problema što je pre moguće.

Slike 127-ogodišnjeg mosta, jednog od nekoliko mostova koji povezuju severni i južni deo britanske prestonice, pokazuju dve polovine podignute i kolone vozila sa obe strane. Most je bio zaglavljen više od tri sata, a problem je nastao oko 18 sati.

Most se otvara oko 800 puta godišnje da dozvoli prolaz velikim brodovima, a vreme otvaranja ugovara se 24 sata unapred.

Tauer bridž je popravljen 2006. kada se mehanizam zaglavio četiri puta prethodne godine. Od tada su incidenti bili redji, a poslednji je prijavljen 22. avgusta 2020, kada je bio zaglavljen više od jednog sata.

Maja 1977. godine američki predsednik Bil Klinton bio je odvojen od premijera Tonija Blera kada se most otvorio pre nego što je njegova kolona vozila mogla da predje. U tom slučaju nije se radilo o tehničkoj greški već o lošem organizovanju vremena otvaranja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.