U trendu

Madagaskar: U napadu lokalne bande ubijene 32 osobe

ANTANANARIVO – Najmanje 32 osobe ubijene su u na Madagaskaru u oblasti severno od prestonice, nakon što su lokalni banditi poznati kao „dahalo“ upali u oblast paleći privatne kuće, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Ubistva su se dogodila u petak tokom noći u okrugu Ankazobe, oko 75 kilometara severno od glavnog grada Antananariva, prenosi Rojters.

„Ljudi su ovde doživeli pravu tragediju…mnogi životi su izgubljeni. 32 osobe su poginule. To je zločin koji su počinili nemilosrdni dahalo (banditi) koji su žive spaljivali čak i žene i decu“, rekao je ministar odbrane general Ričard Rakotonirina u video snimku objavljenom sinoć na Fejsbuk stranici ministarstva odbrane.

„Dahalo“ su organizovane kriminalne bande koje operišu u nekim delovima Madagaskara, kradu stoku od članova zajednice i organizuju druge različite oblike banditizma.

„Lovićemo počinioce ovog zločina i njihove saučesnike“, rekao je Rakotonirina i naveo da su snage bezbednosti raspoređene na tom području kako bi pohvatale počinioce.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar