Majka ostavila bebu da umre od gladi dok se ona nedelju dana provodila na žurkama

Sedamanestogodišnja Viktorija Kuznjecova je devetomesečnu bebu Igora napustila i otišla u posetu prijateljima. Ona je smestila sina u kolica, zatvorila vrata i izašla iz kuće.

Tinejdžerka iz Rostova u Rusiji je potom celu nedelju provela na žurkama dok je njena beba u sopstvenoj kući umirala od gladi. Samo se jednom vratila, kako bi dala svom psu vodu.

Komšije su počele da sumnjaju da se nešto čudno dešava, pa su pozvale policiju koja je u njihovom domu zatekla jeziv prizor. Beba je bukvalno bila kost i koža, a autopsija je kasnije pokazala da su sbebini unutrašnji organi prestali sa radom zbog nedostatka hrane i vode.

Viktorija je nakon užasnog otkrića u kući uhapšena, i sprovedena je dalja istaga, a obzirom na brutalnost smrti, sudija smatra da je Kuznjecova planirala da ubije svoju bebu.

– Smrt malog Igora je izazvana dehidratacijom i izlagnjivanjem. Kada je beba pronađena u Viktorijinoj kući on je već bio mrtav, iako su njegove oči bile širom otvorene – rekao je sudija.

Prema podacima koje je medijima dala policija, mama tinejdžerka na sudu nije pokazala nikakvu krivicu, te je samo pitala šta će biti sa njom. Zbog toga je javnost u Rusiji bila veoma zgrožena ovim slučajem o kome su pisali svi svetski mediji, a mnogi su izrazili nezadovoljstvo presudom od šest godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.