U trendu

Makron razgovarao sa studentima u Kini

GUANGDŽOU – Francuski predsednik Emanuel Makron danas je bio gost na prestižnom univerzitetu u Guangdžou, gde je u razgovoru sa studentima isticao važnost kritičkog mišljenja.

Kako navodi Rojters, oko 1.000 studenata se tiskalo u univerzitetskoj fiskulturnoj sali, pokušavajući da rukuju ili fotografišu sa Makronom, sve vreme uzvikujući njegovo ime.

Ranije je iz Makronove kancelarije saopšteno da on Guangdžou smatra simbolom otvorenosti Kine prema svetu.

Obraćajući se studentima, on je ponovio da je Rusija „zemlja koja je odlučila da kolonizuje svog suseda, da prekrši pravila, rasporedi oružje i izvrši ofanzivu“.

Na pitanje jednog studenta koje veštine su potrebne za dobru budućnost, Makron je naveo znanje, kritičko mišljenje i samopouzdanje.

„Kritičko razmišljanje je jednako važno kao i pristup znanju. To je ono što vas čini slobodnim i emancipovanim pojedincima. Bez kritičkog razmišljanja, pojedinac ne bi znao šta da radi sa znanjem i jednostavno bi bio žrtva propagande“, rekao je Makron studentima.

Upitan šta misli o popularnoj aplikaciji veštačke inteligencije ĆatGPT, on je rekao da nema smisla plašiti je se, ali da svet treba da se pobrine da vlade ne zloupotrebe veštačku inteligenciju kako bi povećale kontrolu nad društvom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.