U trendu

Makron rekonstruisao vladu

PARIZ – Francuski predsednik Emanuel Makron rekonstruisao je danas svoju vladu, imenujući šefa svoje vladajuće partije, Kristofa Kastanea, na mesto ministra unutrašnjih poslova, dok su ministri finansija i spoljnih poslova ostali na svojim pozicijama.

Rekonstrukcijom kabineta, Makron pokušava da učvrsti svoju administraciju nakon niza ostavki i da pospeši reformske napore koji pokazuju znake slabljenja, ocenjuje Rojters.

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer, koji predvodi Makronove napore u cilju reformisanja evrozone, i šef diplomatije Žan-Iv Le Drijan zadržali su svoje pozicije, napominje britanska agencija.

Jelisejska palata je danas saopštila da je Kristof Kastane, koji je do sada bio državni sekretar zadužen za odnose sa parlamentom, novi ministar unutrašnjih poslova, prenose francuski mediji.

Za ministra poljoprivrede postavljen je Didije Gijom, a na čelo Ministarstva za teritorije imenovana je Žaklin Guro, dok je Frank Rister postavljen za ministra kulture, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar