U trendu

Maler završio izveštaj u ruskoj ulozi u izborima u SAD

VAŠINGTON – Specijalni tužilac Robert Maler predao je sinoć američkom vrhovnom tužiocu Vilijamu Baru svoj dugo iščekivani izveštaj o ulozi Rusije u američkim predsedničkim izborima 2016. i mogućim nezakonitim radnjama američkog predsednika Donalda Trampa tokom kampanje za te izbore.

Kako je saopštilo američko ministarstvo pravde, izveštaj za sada nije dostupan za javnost, a Bar će morati da donese odluku o tome koliki deo izveštaja će biti javno objavljen.

Agencija Rojters je javila da za sada nije poznato da li je Maler, inače bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI), u izveštaju došao do eventualnih zaključaka da su se Tramp i njegovi saradnici tokom kampanje koristili nezakonitim radnjama.

Tramp je pre dva dana izjavio da bi Maler trebalo da objavi saznanja o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine

„Neka ih objavi, neka ih ljudi vide. Dajte da vidimo da li to jeste ili nije prava stvar“, rekao je Tramp, koji je Malerovu istragu nazvao „suludom“.

Maler, koji je istragu započeo pre dve godine, u izveštaju se bavio mogućim mešanjem Rusije u američke izbore, kao i eventualnim pokušajima Donalda Trampa da opstruiše njegovu istragu.

Tramp je negirao da je na bilo koji način pokušavao da Malera spreči u sprovođenju istrage, dok je zvanična Moskva odbacile sve navode u eventualnom mešanju Rusije u američke izbore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.