U trendu

Malteški premijer: U otetom avionu među putnicima i beba (foto)

Malteški premijer Džozef Muskat na Tviteru je objavio novu informaciju o avionu libijske kompanije „Afrikija ervejz“ koji je danas otet i preusmeren prema Malti, gde je i sleteo, navevši da je među putnicima u letelici i beba.

„Ustanovljeno je da je na letu „Afrikije“ 111 putnika u letelici. 82 muških, 28 ženskih osoba i jedna beba“, napisao je Muskat.

Kako Rojters prenosi pisanje lista „Tajms of Malta“, u avionu „Erbas A320“ sa 118 ljudi, uključujući članoce posade, nalaze se dvojica otmičara koji su pretili da će razneti letelicu.

Malteški premijer Muskat je prethodno na Tviteru napisao da je informisan o „potencijalnoj otmici“ i da su „bezbednosne i spasilačke operacije spremne“.

„Tajms of Malta“ piše da je otmičar, koji tvrdi da ima ručnu bombu, pristalica ubijenog libijskog vođe Muamera el Gadafija i da je kazao da je spreman a pusti sve putnike iz aviona ukoliko budu ispunjeni njegovi zahtevi, ali nije poznato šta je tačno tražio.

Ovaj list navodi da su malteške vlasti obavestile putnike na aerodromu da su svi letovi otkazani ili preusmereni ka italijanskom gradu Kataniji.

Ovo je prva otmica aviona na Malti od 1985. kada je „boing 737“ egipatske aviokompanije „Idžipter“ takođe prisilno preusmeren na ovo ostrvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.