U trendu

Mandić: Krivokapić je bio garant da će Ugovor biti potpisan

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog frona, najjače članice vladajuće koalicije u Crnoj Gori, Andrija Mandić izjavio je danas da je sadašnji premijer Zdravko Krivokapić uoči izbora tom savezu sa visokih crkvenih adresa predložen kao garant da će biti potpisan Temeljni ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Reagujući na otvoreno pismo Krivokapića, Mandić je za TV Pink rekao da je DF sa visokih crkvenih adresa dobio uveravanja da će upravo on, koji je bio nosilac Liste za budućnost Crne Gore, biti garant i da će do kraja učiniti sve ono što je Crkva očekivla od političara.
Dodao je da je u vladi postojala dvotrećinska podrška za potpisivanje usaglašenog Ugovora.

“U vladi je postojala dvotrećinska podrška za izglasavanje usaglašenog Temeljnog ugovora i mi smo, a pogotovo onaj koji je bio nosilac izborne Liste za budućnost Crne Gore i koji je bio predložen od visokih crkvenih adresa kao profesor srednje Bogoslovske škole na Cetinju, dobili uveravanja da će biti garant“, naveo je Mandić.

Sada se, kaže, suočavamo da umesto visokog uvažavanja prema vladi, Crnoj Gori i potpisniku, DF dobija političke izjave da to jeste bitno, ali da će se uraditi drugi put.

Krrivokapić je u otvorenom pismu optužio sinoć Demokratski front i Mandića da ruše njegovu vladu.

Krivokapić je bio nosilac izborne Liste za budućnost Crne Gore na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, kada je oborena 30-godišnja vladavina DPS-a, stranke predsednika Mila Đukanovića.

Mesto nosioca liste Krivokaiću je ustupio Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.