U trendu

Mandić: Spremni smo za ozbiljan i pošten dogovor

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je, posle konsultacija kod premijer Zdravka Krivokapića o rekonstrukciji vlade, da su spremni na dogovor koji će, kako je rekao, zadovoljiti sve partije parlamentarne većine i da to bude na korist građana.

Sastankom Mandića i Milana Kneževića, predsednika DNP, čije stranke su ujedinjenje u Demokratskog frontu, sa premijerom, otpočele su konsutacije o rekonstrukciji vlade s ciljem prevazilaženja višemesečne političke krize u Crnoj Gori.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Mandić je rekao da su se Knežević i on „uglavnom složili, ali i zaključili da teško sada mogu definisati neku poziciju dok se ne završe razgovori sa svim predstavnicima većine“.

„Mi smo spremni za ozbiljan i pošten dogovor i nakon toga ćemo imati odgovoran i hrabar odnos prema zbilji koja nije nimalo jednostavna“, kazao je Mandić.

Planirano je da se Krivokapić danas sretne i sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, zatim šefom kluba Pokreta za promjene Brankom Radulovićem, liderima Prave, Radničke i Ujedinjene Crne Gore Markom Milačićem, Maksimom Vučinićem i Goranom Danilovićem.

Svi oni činili su koaliciju “Za budućnost Crne Gore” čiji je premijer bio nosilac liste na parlamentarnim izborima, u avgustu prošle godine.

Za subotu je planiran razgovor premijera sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar