Mandić: Vučić pozvao na mir, ekstremisti i dalje sve na silu

PODGORICA – Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije i član Predsedništva DF osudio je današnje akcije albanskih ekstremista i bivših pripadnika terorističke OVK u južnoj srpskoj pokrajini i nasilno sprečavanje predsednika Srbije da dođe do pojedinih područja u kojima živi srpski narod.

To, kako je naveo u pisanoj izjavi za medije, pokazuje da pojedinci u regionu ne prestaju da se oslanjaju na silu, u čemu, napominje, imaju podršku i NATO saveza.

„Bili smo svedoci da je divljanje albanskih ekstremista naišlo na razumevanje i pripadnika KFOR-a, a podsećamo da su to baš one snage gde je Vlada Crne Gore nedavno uputila i pripadnike Vojske“, napominje Mandić.
Upredivši današnje barikade na KiM s nedavnim slučajem u mestu Svač kod Ulcinja, kad su albanski ekstremisti napali mitropolita Amfilohija i sveštenstvo SPC, Mandić tvrdi da je sve to ima potpis „velike Albanije“, u kojoj se, prema zamisli ekstremista, nalaze i delovi Crne Gore, zapadne Makedonije i Zapadne Grčke.

Mandić napominje i da je današnja akcija usledila nakon Vučićeve jasne poruke da Srbija nikada neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, da se Srbija neće odreći svoje teritorije, i da će Srbija i sav srpski narod biti uvek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Srpski narod iz Crne Gore svim svojim bićem podržava svoje sunarodnike na KiM i iskazuje potpunu ljudsku i nacionalnu solidarnost sa onima koji su ugroženi od ekstremista i nosilaca velikoalbanskog projekta, poručio je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.