U trendu

MANS: Sin bivšeg VDT u pratnji Darka Šarića

PODGORICA – Crnogorska nevladina organizacija MANS objavila je na Tviteru fotografiju na kojoj je sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ivice Stankovića u pratnji Darka Šarića uoči suđenja za pranje preko 20 miliona evra u aprilu u Beogradu.

Aleksa Stanković, sin bivšeg VDT Ivice Stankovića fotografisan je, dodaje se, početkom aprila ove godine u društvu Darka Šarića, narko-bosa optuženog za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina u Evropu i pranje preko 20 miliona evra za koje se sumnja da su stečene prodajom narkotika.

Na pitanje Istraživačkog centra MANS-a kojim povodom je bio u društvu Šarića, Aleksa Stanković nije dao odgovor.

Fotografije su, navodi se, nastale 6. aprila ove godine u Nemanjinoj 9, u Beogradu, ispred ulaza u Apelacioni sud gde je tog dana završeno izlaganje žalbi na presudu kojom su Šarić i njegova grupa osuđeni za pranje više od 20 miliona evra. Napominu da su fotografije Istraživačkom centru MANS-a ustupile kolege iz beogradskog KRIK-a.

Podgorički portal Dan prenosi da je završetku suđenja za pranje novca prisustvovao i sam Darko Šarić koji je u Apelacioni sud došao u pratnji dva pripadnika obezbeđenja.

Sa njim je bio i Nebojša Jestrović, jedan od njegovih najbližih saradnika, takođe optužen za pranje novca, ali i, kako svedoče fotografije, Aleksa Stanković, sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

Aleksa Stanković je po zanimanju advokat i član je Advokatske komore Crne Gore, ali nije jasno u kom kapacitetu je početkom aprila nalazio u društvu Šarića neposredno pred pomenutu sednicu Apelacionog suda u Beogradu.

Jedna od fotografija, navodi se, koje su snimljene tog dana pokazuju i prisan odnos između Alekse Stankovića i Nebojše Jestrovića.

Iako su mediji do sada o odnosima između porodica Stanković i Šarić uglavnom izveštavali na nivou špekulacija o privatnim relacijama između Alekse Stankovića i Šarićeve ćerke, do sada nije bilo indicija da sin bivšeg VDT-a poznaje nekog iz Šarićeve grupe koja je optužena za pranje novca.

Na jednoj od fotografija je, dodaje se, zabeleženo prisno rukovanje Stankovića i Jestrovića, neposredno pre ulaska u sud. Istraživački centar MANS je Aleksi Stankoviću uputio i pitanja u vezi sa okolnostima koje su dovele do poznanstva sa Jestrovićem, ali do objave ovog teksta nisu dobili odgovor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.