U trendu

Marić: Iz Sabornog hrama u Mostaru odneto 90 metara električnog kabla

MOSTAR – MUP Hercegovačko- neretvanskog kantona saopštio je da je uviđajem utvrđeno da je iz Saborne crkve sv. Trojice u Mostaru tokom poslednje pljačke nestalo ukupno 90 metara električnog kabla.

Portparol MUP HNK Ljudevit Marić je za sarajevsku N1 tv. rekao da je Crkva u vreme krađe bila otključana, zbog čega ovo krivično delo nije okarakterisano kao teška krađa.

„Provalnici, odnosno osobe koje su izvršile krivično delo krađe iskoristili su postojeću skelu i iz ormara otuđili tablu za osigurače. Nadam se da ćemo naći počinitelje ovog krivičnog dela“, rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini Saborna crkva u Mostaru je pljačkana tri puta.

„Otuđen je milodar, počinitelje smo pronašli i postupili sukladno zakonskim propisima, sredinom osmog meseca otuđili su table bakra našli smo i u tom slučaju počinitelje. Tako da smo u ovoj godini imali tri krađe u Sabornoj crkvi”, rekao je Marić.

Komentarišući izjavu starešine hrama Duška Kojića da se zbog ovih događaja boji za vlastitu sigurnost, Marić tvrdi da nijedan građanin Mostara ne treba da se boji za svoju, osim, kako je kazao, u slučaju da raspolažu informacijama koje policiji nisu poznate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.