U trendu

Marinković u radnoj poseti SAD, o saradnji i KiM

VAŠINGTON – Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković boravi u radnoj poseti SAD, gde je prisustvovao godišnjoj konferenciji Komiteta za američko-izraelske odnose u Vašingtonu.

Marinković je u Vašingtonu razgovarao sa najvišim predstavnicima države Izrael, predstavnicima AIPAC, ali i liderima iz regiona koji su prisustvovali konferenciji, premijerkom Rumunije Florikom Dancua i šefom najveće poslaničke grupe u parlamentu Bugarske Cvetanom Cvetanovim.

Sastao se i sa Suzan Falatko, direktorkom Odseka za centralnu i istočnu Evropu u Stejt departmentu sa kojom je razgovarao o intenziviranju i jačanju saradnje između SAD i Srbije i to posebno na poljima investicija i bezbednosti.

Marinković je poručio da Srbija želi regionalnu stabilnost i saradnju i ukazao na nerazumno i necivilizovano ponašanje Prištine, koja je svojim potezima potpuno blokirala dijalog i pokazala da ne želi kompromis i mir.

Potpredsednik parlamenta je o KiM razgovarao i s republikanskim kongresmenom jz Alabame Robertom Aderholtom, koji se saglasio da SAD treba da odigraju aktivniju ulogu u regionu i da podrže konstruktivan stav Srbije, apostrofirajući, kako se navodi u saopštenju, značajno liderstvo predsednika Aleksandra Vučića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.